ІМПУЛЬС "ОСОКОРКИ"
вул. Центральна 6 (Осокорки), Київ
Цілодобово 24/7
Інсульт – гостре порушення кровообігу головного мозку, що несе серйозну загрозу: фізіологічним і мозковим функціям організму, аж до летального випадку. Близько 30% пацієнтів помирають протягом року після перенесеного нападу, більшість інших стають інвалідами, не здатними повернути втрачені навички.
Грамотно побудований раціон харчування, є основою для відновлення мозкової діяльності і всього організму після перенесеного інсульту. Зараз ми поговоримо про те які продукти корисні для пацієнтів, а які варто уникати. Як правильно вибрати дієту і скільки прийомів їжі в день має бути.
Фахівці
Лікарі за напрямом: Дієта при інсульті – харчуємося правильно
Стаціонар та реанімація
У клініці "ІМПУЛЬС" є як стаціонарне відділення, так і реанімаційне, що дозволяє надавати допомогу пацієнтам у критичних станах.
Невідкладна швидка допомога
Виїзд бригади швидкої допомоги 24/7, реанімобілі класу С. Перевезення хворих по Україні та Єврозоні. Медичний супровід.
Інструментальна діагностика
У нашій клініці є можливість провести додаткові обстеження - УЗД, ЕКГ, гастроскопію, колоноскопію та інші.
Лабораторна діагностика
У медичному центрі "ІМПУЛЬС" є своя власна лабораторія, що дозволяє знати результати багатьох аналізів вже за годину!
Комплексний підхід
Для постановки точного діагнозу та правильної схеми лікування можуть залучатися лікарі різних напрямків: кардіолог, невролог, ендокринолог та інші.
Дієта при інсульті завжди підбирається індивідуально. Вона повинна враховувати фізіологічні особливості організму пацієнта і ступінь ураження головного мозку. Тому найкращим способом підібрати відповідну дієту є звернення до профільного фахівця, що має доступ до аналізів і медичними картками хворого.
Етапи прийому їжі при інсульті:
Вибір продуктів необхідно здійснювати, виходячи з поточного стану хворого. Наприклад, в період годування через зонд варто використовуватися «м’які» продукти, наприклад, куряче або індиче м’ясо, молоді подрібнені овочі і пюре з фруктів.
До рекомендованих продуктів при інсульті відносять:
Записатися на консультацію
Також існує список продуктів, які не рекомендується вживати людям, що перенесли інсульт, до них відносять: здобну випічку, надмірно солодку і солону їжу, жирні та смажені продукти, майонез, соуси, міцні чаї та кава.
В період лікування після інсульту, рекомендується вживати їжу невеликими порціями 5-6 разів на день. Перед тим як скласти раціон – проконсультуйтеся з профільним фахівцем. Він врахує індивідуальні особливості організму хворого, ступінь пошкодження головного мозку і комплекс супутніх чинників.
Лікар невролог, вертебролог першої категорії